SECOND HAND

OUTDOOR 10mm

 

Ce este rezolutia unui display?

 

Rezolutia nu este altceva decat numarul de pixeli prezenti pe fiecare metru patrat de ecran. Rezolutia este, prin urmare, invers proportionala cu pixel pitch-ul: cu cat distanta dintre doi pixeli este mai mica, cu atat rezolutia este mai mare(deoarece pe suprafata ecranului este prezent un numar mai mare de LED-uri).

De exemplu, un ecran cu un pitch de 20 mm are o rezolutie de 2304 pixeli: aceasta valoare se obtine impartind lungimea totala a unui singur modul (975 mm) la pixel pitch (in acest caz, 20 mm) rezultand numarul de pixeli pe o singura linie: 975:20 = 48 pixeli. Inmultind numarul de pixeli prezenti pe o singura linie cu numarul total de linii rezulta numarul total de pixeli prezenti pe suprafata ecranului numita, de asemenea, rezolutie. In exemplul nostru, 48 x 48 = 2304 pixeli in total.

Avand in vedere aceasta formula, este possibil sa se calculeze ca un ecran de 30 mm pitch are o rezolutie de 1024 pixeli per modul, in timp ce un ecran de 10 mm pitch are o rezolutie de 9216 pixeli per modul.

Este important de observat ca reducerea de numai cativa milimetri a pixel pitch-ului, conduce la o crestere a densitatii de LED-uri (si, prin urmare, a rezolutiei) exponentiala.


 
Module's Resolution - 3 x 3 = 9 pixels Module's Resolution - 6 x 6 = 36 pixels